Rapport från SM i Uppsala 17/10

I herrklassen lyckades Thomas Nordlander och Fredrik Nylén i SWECO Karlstad Multisport knipa en mycket imponerande 4:e plats i vad som kan beskrivas som cupens tuffaste startfält för säsongen. 

Vädret visade sig från sin sämsta tänkbara sida och tävlingen genomfördes i +4c, regn och vind på 8m/s.

# Inlines. Hängde med i täten. Ett stavbrott gjorde dock att vi fick släppa lite i motvinden. In som 4:a c:a 1 min efter.
# Långa kajaksträckan. Gick riktigt bra. Vid ilägget vid andra lyftet inne i Uppsala hade vi häng på Lundhags. Här var det en kajkant på 0,8 m hög vilket gjorde isättningen lite strulig. Klantade mig rejält och välte i. Fick simma 10 m till en stege för att kunna komma upp på land och tömma kajaken. Efter det hade jag en j-kligt tung period och var rejält nerkyld tillbaka till målet. Nyllet var stark dock, så jag kunde ligga och ”paddlings-vila” mig i skvalpet bakom hans akter. In som 4:a men vi tappar c:a 5 min på strulet.
# Långa MTB. Sådär. Fryser en hel del. Blir ikappåkta av Netcompetens. In som 4:a
# Långa OL. Går kanon-bra. Drar ifrån NetCompetens rejält. Får tillbaka värme, humör och energi. In som 4:a
# Bike-Run. Sådär. Tappar 4 min på Explore på 4 km !! Hur fasiken kunde de springa så fort ??? In som 4:a
# MTB 15 km som bitivs är j-vulsk lerig och teknisk. Går förvånadsvärt bra. Tappar inget på Explore.
# Kajak Sprint. Inga problem.
# Sista OL (3 km). Drar på rejält. Vi hade på kajak-sprinten mött FJS, Nike och NetCompetens. Lugnt i tid egentligen men man känner flåset. Vi har nog en av de bästa sträcktiderna. Tar in 3 min på Explore.
In som 4:a