Summering multisportåret 2009

Årsberättelse Karlstad Multisport 2009

På vårkanten börjar de gemensamma träningarna ta form, det innebär löpning 2
dagar i veckan, paddling 2 morgnar i veckan och mtb ett pass i veckan till detta
tillkommer långpass/rekpass på helger och en hel del egen träning t.ex. styrka på
gym och orienterings träning. Alla är vi olika och lika unika i denna klubb, det vi
har gemensamt är att vi gillar att träna – utomhus och alla längtar vi efter äventyr.
Det finns så mycket att berätta kring tävlingar, träningar och roliga happenings, men nedan följer en kort summering av Karlstad Multisport 2009.

Den 24 april gick den fösta deltävlingen I Svenska Cupen av stapeln, Skåne Adventure Race. Karlstad multisport fyllde 2 minibussar och släp med MTB:s och kajaker och drog söder ut. Matlagning, planering, mekandet av prylar och studerandet av kartor gav resultat. Alla hade olika ambitionsnivåer och vi var representerade i nästan alla klasser.  Tävlingen gick i ett vackert vårlandskap och solen sken hela dagen. Vinden ökade dock kraftigt under tävlingen och många var de som hamnade i det ännu ganska kalla vattnet på den avslutande paddlingssträckan.

Deltävling 2 var i trollhättan den 9 maj, TSOK Multisport. Här var det inte lika många lag representerade men i alla fall två stycken i Herrarnas Elitklass. Det blåsiga vädret dominerade även denna tävling som bjöd på en mycket vågig paddling på Göta älv och en hel del regnande.

Den 21 maj gick vår egen tävling av stapeln, Nordiska mästerskapen i multisport eller Open Nordic Adventure Championship, ONAC som den fick heta i år då våra gamla sponsorer hoppade av. Det är en stor cirkus att dra i gång, detta med att anordna en multisporttävling. Det är mycket som ska falla på plats inte minst alla tider och god kommunikation mellan funktionärer, men med fantastisk insatts från många i klubben och många utomstående så ror vi detta i hamn, med bravur. Detta är en fantastiskt rolig och välorganiserad tävling som vi är mycket stolta över. Vann gjorde Herkules efter två så gott som sömnlösa dyng i både väta och solsken.

Sedan fortsatte det med svenska cupentävlingar, Kolmården Adventure Race 30 maj, Hestra 13 juni. O-ringen Multisport, Stockholm Adventure Race ,Femmans Multisportrace,  SM Multisport  i Uppsala. Vill ni veta mer om Svenska Cupen i multisport och läsa resultatlistorna på alla deltävlingar, gå in här och läs www.multisportcupen.se Karlstad multisport sponsras av SWECO, om ni letar Karlstadlag i resultatlistan.

Nytt för i år är att en Europacup i multisport har dragit igång (AREuro Serie), vår egen  tävling ONAC var en av deltävlingarna i denna serie. Ett 4-manna lag gav sig iväg på en deltävling i Ryssland, ett riktigt äventyr skulle det visa sig… Laget gjorde bra ifrån sig och kom hem myggbitna och slitna, men nöjda.

KMS försöker varje år få  alla medlemmar att ställa upp i C2 Oslo, Oslo city Challenge. Vi blev 2009 inte mindre än 4 st 4-manna lag som gav oss iväg den 7 aug. 3 av lagen kom i mål, det fjärde spenderade natten på Drammen sjukhus efter att en lagkamrat cyklat in i en vägbom, men klarade sig mirakulöst bra. Förstalaget sprang in på en fin andraplats efter nästan ett dygn av sekundstrid med vinnande Team Explore.

En tävling som det var rekordmånga Karlstad Multisportare med på var Kristinehamn Adventure Race. Denna tävling blev inte som många av oss hade hoppats eftersom 2/3 delar av de startande blev diskvalificerade p.g.a. felstämpling av kontroll, snopet… men så säger reglerna. Det var i övrigt en trevlig bana och varierande väder som bjöds denna dag.

Den 18 augusti gavs sig ytterligare ett lag gav sig iväg på en deltävling i AREuro serie, denna gång i Tjeckien. De gjorde en kanoninsatts och slutade på 2.a plats efter ett par dygn i rejäl värme och tuffa sträckor som slet hårt på de tävlande.

Årets sista stora tävling var gänget som åkte till Abu Dhabi. En tävling där många av världens bästa multisportare deltar och konkurrensen är hög. Det blev en tuff tävling för vårt Karlstad lag, som trots motgångar hamnade på en fantasisk 11:e plats.

Andra roliga träningar och happenings under året…
Vårt årliga Dusk to Dawn pass. Som man hör på namnet så innebär detta en träning från solnedgång till soluppgång. Detta är ett socialt pass där fikat utgör en central del. Detta år skulle det paddlas runt Hammarö, allt började bra och solnedgången var fantasisk, men vågorna blev allt högre och mörkret tätnade, några av oss kände oss ej säkra i kajaken så vi vände vid sydspetsen. Bar kajakerna en del och kom tillbaka med ett leende på läpparna kl. 07.00 vid kpk bryggan. Vi kom aldrig runt öa men ett riktigt trevligt och äventyrligt pass! Psst… vi kom runt öa några v senare…

 

Detta är givetvis bara ett axplock av allt som hänt under året. Varmt välkommen att dela 2010 års upplevelser med oss!

GOTT NYTT MULTISPORT-ÅR ÖNSKAR KARLSTAD MULTISPORT

One thought on “Summering multisportåret 2009

  1. kjell a
    8 januari, 2010 at 16:32

    Trevlig och kärnfull sammanfattning av gångna året. Gott multisportår 2010 önskas Karlstad från västkusten, såväl avseende egna arrangemang som eget tävlande.