Friska Karlstad är nu igång

Vi i Karlstad Multisport har som vi tidigare skrivit om ett samarbete med detta projekt som OK Tyr tillsammans med Karlstad Kommun driver. Runt om staden sitter nu 100 trästolpar utplacerade. På varje stolpe finns två bokstäver som man kan samla in och registrera på projektets hemsida för att delta i utlottningen av fina priser. Första helgen efter att kartan publicerats tog jag(Olof Solberg) och Göran Grevillius från OK Tyr beslutet att till fots ta samtliga 100 kontroller på en dag. Här kan du läsa om vår långa dagFågelvägen mättes sträckan upp till drygt 5 mil. Vi valde ordningen Herrhagen, Lamberget, Haga, Norrstrand, centrum, Klara, I2-området, Henstad, Ulleberg, Bergvik, Zackrisdal, Dingelsundet, Romstad, Sommarro och sist Orrholmen, Inre hamn och Kanikenäset. Det gick bra och vid lunchdags hade vi sprungit knappt 4 mil och avverkat ca 60 kontroller och var då framme på Bergvik. Efter att ha stoppat i oss lunchen fortsatte vi på lite stela ben vidare på vår planerade rutt. Tyvär fick jag på Romstad efter 62 km och 17 kontroller  kvar(ca 9km) ge upp försöket då vänsterknät helt plötsligt högg till och jag fick ringa efter hämtning för att ta mig hem. Göran fortsatte dock och lyckades plocka samtliga kontroller vilket är  strongt gjort.

Vi hann under dagens lopp se en hel del nya pärlor i terrängen runt staden. Därför kommer här en topp 3 på platser värda att besöka:

1 Göteborgsudden, strax söder om Zackrisdal ligger denna relativt tillgängliga pärla

2 Bergviksudden, Sydväst om IKEA ligger en halvö med en mycket fin vandringsled runt.

3 Svinbäcksberget, fin utsikt över stan från sydsidan.

Kommentera gärna och berätta om era favoriter i jakten på stolparna.