Le Grand Tour över för denna gång

Så har då årets upplaga av Le Grand Tour gått av stapeln. Allt om tävlingen kan du läsa på www.legrandtour.se. Jag tänkte ändå ge en kort resumé ur arrangörsperspektivet här på klubbens sida. Ända sedan i höstas har det rekats olika sträckningar och platser för att nå fram till den slutgiltiga banan. Tävlingsledaren Erik Pütsep har skött det mesta med varierat sällskap. Dessa pass ger allt som oftast upphov till lustigheter därför tänkte jag berätta lite om arbetet inför tävlingen.

Första rekpasset utfördes av mig och Erik som i november passade på att paddla Kölaälven mellan koppom och Köla, den visade sig vara mycket krokig och kantades av fin natur. På vägen hittade vi en halvsjunken canadensare som vi bogserade med oss resten av resan. Det som tog oss ca 2,5 timmar att paddla åt ena hålelt tog oss ca 25minuter att  cykla i andra riktningen på den betydligt rakare vägen som går längs älven.

Nästa paddling var tidigt i våras då vi var 4st som gav oss iväg från magnor vid 23-tiden en fredag. Allt börjar med att Per-Erik upptäcker att han glömt flytvästen hemma lagom tills vi skall lägga i kajakerna i en mycket ström älv. Efte att ha paddlat mellan(ibland över) isflak i knappt 4 timmar provade vi sedan den trekkingsträcka som lagen fick genomföra mellan Köla och Magnor. Vi var tillbaka vid bilarna ca 7 på lördagmorgonen efter en strålande soluppgång.

När Erik på egen hand skulle reka Trekkingsträckan runt Stora gla för ett par veckor sedan upptäcker han eftger att ha parkerat bilen i Lenungshammar att han glömt löparskorna hemma. Det hindrar honom dock inte utan han genomför hela sträckan i sandaler med trasiga remmar. Kommentaren på det hela blir naturligtvis att ”det man inte har i huvudet får man ha i benen”.

Utöver detta finns det naturligtvis en hel mängd upplevelser som uppstått under det massiva atbete som det innebär att arrangera en tävling av denna sort. Bästa sättet att få uppleva detta är naturligtvis att vara med, så välkommen att gå med i klubben och delta i dessa minnesvärda upplevelser.