Team Karlstad Sweco Adventure är redo för Europa!

”Vår målsättning är att bli första damlag över mållinjen”.

Måndagen den 16 juni påbörjar två lag från Karlstad Multisport sin resa till Velenje i Slovenien. Den 20 juni avgörs Adventure race Slovenia , en av de bästa arrangerade Multisport tävlingarna i Europa. Nytt för i år är att Karlstad Multisport har ett rent damlag på startlinjen i en lång Äventyrstävling. Carolina André, Jeanette Aviander, Mia Gyllenberg och Marita Hult har förberett sig både fysiskt och mentalt.

Inslag från Värmlandsnytt

-”jag har varit vaken varje natt i snart 1 ½ år”, skrattar Carolina som blev mamma till sitt andra barn i mars förra året.  –”Vi är ett starkt gäng som kompletterar varandra väldigt bra” . Jeanette är den i laget som har mest erfarenhet från långtävlingar, hon var med i Karlstad-laget som genomförde Explore Sweden 2008 och vann en startplats i Abu Dhabi senare samma år. –”det viktigaste är att stötta varandra under tävlingens gång, att hitta en bra struktur för att hålla ihop laget även när det är kämpigt.

Moment som ingår i den 3 dygn långa tävlingen är; trekking, mountainbike, grott krypning, simning, kajak, inlines, klättring och orientering. Slovenien är känt för sitt häftiga landskap och tjejerna ser fram emot att samla på sig höjdmeter. –  ”Vår målsättning är att bli första damlag över mållinjen”, säger Jeanette som är lagkapten för damlaget.

Det andra Karlstadlaget som skall till Slovenien består av Erik Pütsep, Magnus Albinsson, Anders Lindström och Hanna Ehrencrona.