Inför Lycian Challenge

Sweco Adventure/ Karlstad Multisport åkte i helgen till Turkiet och Lycian Challange. Tävlingen är en deltävling i AR Euroseries.

Sweco hade tidigare i höstas planer på att köra Raid in France som förberedelse inför nästa års VM, men skador och svårt med ledighet satte stopp för de planerna.

”En VM start på Tasmanien blir det inte för oss i år. Vi vill däremot verkligen satsa hårt mot nästa års VM i Frankrike. Vi ville absolut köra en lång tävling till år och tävlingen i Turkiet passar perfekt”

Laget består av Tomas Nordlander, Fredrik Nylen, Peter Hägglund och Carolin Holmqvist.

”Vi kommer gå för seger. Lika bra att sätta målet högt så vi är riktigt motiverade att köra hårt och plåga oss redan från start. Vill man på pallen går det inte att hålla igen även om tävlingen pågår i 4 dagar”

Starkaste konkurrenter är nog lagen från Tjeckien och Danmark. Kanske något Turkiskt lag också, som för oss är okänt, men har fördelen av hemmaplan.

Enligt arrangören utgörs banan av:

  • 50 % MTB
  • 40 % Trekk, simning och rep
  • 10 % paddling

Banan är enligt arrangören ”bara ”400 km och tävlingstiden 4 dagar. Med så låga kilometertider lär det kanske bli en hel del ”släpa” cykel, spekulerar laget. Vi räknar med detta i nuläget i alla fall.

Alternativet är att arrangören räknat banlängden bara efter de obligatoriska CP. Det finns nämligen en massa bonus-check-points längs med banan också. Vilket innebär att banan på ”riktigt” blir mycket längre.

 

// Tomas