Expedition Africa 3-12 maj 2013

Säsongens första AR tävling – ”Expedition Africa 3-12 maj 2013

Expedition AfricaFör Karlstad Multisport är säsongen 2013 igång sedan januari då Tomas Nordlander och Mathias Carling åkte till Danmark och knep vinsten i ”Kong Winter”. Nu är det dags för Karlstad Multisport laget ”Sweco Adventure” att bege sig av till Sydafrika och tävlingen ”Expedition Africa”. Tävlingen ingår som en av 8 deltävlingar i AR World Series där den 9:e deltävlingen är AR World Championship som 2013 avgörs i Costa Rica där ”Ducati” laget kommer stå på startlinjen.

Expedition Africa bjuder på en tippad vinnartid på ca 84 timmar (3.5 dygn) och innehåller grenarna Trekking, MTB, Kajak och rep-aktiviteter. Så många som 30 lag kommer stå på startlinjen i början av maj. Tävlingen kommer gå i området kring Drakensbergen i östra Sydafrika och kommer bjuda på mycket kuperad bergsterräng med toppar på över 3000 m.

 

Malin HjalmarssonKarlstad multisport hälsar den emigrerade Karlstadstösen Malin Hjalmarsson varmt välkommen till klubben. Malin som tävlat i multisport sedan 2005 har under de senaste åren hårdsatsat och tävlar nu för Karlstad Multisport och ”SWECO Adventure”. Under den gågna helgen tog Malin Hjalmarsson en överlägsen seger i ”Ursvik Ultra”.

”- Det är riktigt kul att tävla med Karlstad Multisport och SWECO Adventure då jag i själ och hjärta är Värmlänning och sedan länge och känner många i föreningen och laget. Jag hoppas på att kunna bidra med glädje, energi och vara en del i lagarbetet mot framskjutna placeringar.”

 

 

Laget till Afrika

Karlstad Multisport och SWECO Adventure mönstrar på:
–          Tomas Nordlander (lagkapten och navigatör)
–          Fredrik Nylén
–          Clarens Olsson
–          Malin Hjalmarsson

”- Det känns grymt kul att få med Malin i klubben och laget ! Vi har haft några träningssamlingar i vinter för att bygga laganda och förbreda oss inför Expedition Africa. Vi åker ner den 1 maj och då hoppas vi att både utrustning och kropparna är i topptrim. Det är 30 lag anmälda till tävlingen och vi kommer definitivt satsa på topp 3. Vi har kapaciteten till detta, det har vi känt i tidigare AR-tävlingar. Nu hoppas vi på stolpe in också”, säger Tomas Nordlander.

Foto: Andreas Strand

Följ tävlingen

Följ tävlingen via arrangörenas hemsida: http://www.kineticgear.co.za/AdventuresRaces/ExpeditionAfrica/tabid/15885/Default.aspx

och live via: http://www.kineticgear.org/