SWECO sexa i Sydafrika efter kämpainsats

Foto: Andreas StrandExpedition Africa utvecklade sig till en av de senaste årens tuffaste tävlingar. Kombinationen av extremt kuperad terräng, storm med kraftiga regn utsatte lagen för hårda prov!

Den sista sträckan som på ”pappret” bara var 27 km skulle skjörda sina offer. Så här sager SWECO laget direct efter målgång:

”- Vi kom i mål i natt efter en väldigt händelserik avslutning där väder och terräng gjorde det till en verklig kamp om överlevnad, bokstavligt talat. När mörkret var på väg att sänka sig och vi i princip beslutat oss för att försöka stanna ut natten i regn, kyla och storm stötte vi på Omjakon, som också var illa ute. Vi tog då gemensamt beslut att hjälpa varann ner från berget. Omjakon hade tidigare under trekkingen varit mer initiativrik än oss. Därför bestämde vi att ge Omjakon platsen före oss i mål utan fight.”

KMS grattulerar SWECO till en mycket välförtjänt 6:e plats!

Kolla in https://www.facebook.com/swecoadventure för fler bilder av Andreas Strand!