Sex lag på Flinta & Vestling i Falun

Sweden Outdoor Games 2013 - Falun 1 Juni

Scandinavian Outdoor Games 2013 – Falun 1 Juni

Per Vestling fixade till en comback av Falun Multisport race under eget namn och i samband med Scandinavian Outdoor Games den 1-2 juli. Klubben mönstrade på sex lag och vi fanns med i alla klasser. Dessutom var flera KMS:are med upp och bara hängde eller som Jonas Evaldsson känna på Lugnets kuperade teräng vid söndagens 21 km långa Salomon Trail Run.

Olof Solberg och Tobias Öström

Tobias Öström och Olof Solberg

I damklassen tog Mia Gyllenberg och Elin Lundgren en fin femteplats, bla före längsdkidsprintern Hanna Falk. Frågan är om det någon gång i svensk multisport historia har varit så bra kvalité på tjejklassen? Malin Hjalmarsson med ex KMS:aren Marie Nilsson fick tyvärr punktering på den första MTB sträckan och fick sedan på den andra MTB sträckan kliva av tävlingen då däcket inte gick att reparera.

I herrklassen som också höll yttersta världselitklass var det Olof Solberg och Tobias Öström som drog det längsta strået på en 8:e plats och slog Peter Gustafsson och Anders Schnell med knappa två minuter på den 9:e platsen.

I motionsklassen gjorde Erika Solberg med lillebror Olle en kanoninsats och syskonsämjan höll hela vägen in i mål med mersmak. Carolina André och undertecknad fegade och körde även vi motionskalss… men en seger är alltid en seger!

image